Professionele-winkelinrichting

Professionele winkelinrichting.

Als eigenaar van één of meerdere winkels wil je natuurlijk een professionele winkelinrichting waarbij je klanten een stop moment hebben en blij worden van wat ze zien. Dit doet u niet alleen met mooie producten maar een totaalsfeer realiseren waarbij de klant direct het gevoel heeft dat dit precies is wat men nodig heeft.

Wij adviseren je om te werken met kleuren, printen en verschillende hoogte.
Wanneer je met verschillende hoogte werkt hoeft dit geen afbreek te doen aan strakke lijnen in de huisstijlen. Het zorgt er wel voor dan een bezoeker langer blijft rondkijken in uw winkel omdat er meer impressies zijn. 

Routing is onderdeel van een professionele winkelinrichting.

Een passende routing is van belang om uw winkel professioneel in te richten.
Ga je eens verplaatsen in de klant of start eens een of twee dagen met het observeren van klanten die je winkel binnen komen.

Dit houd in dat je een aantal belangrijke punten gaat noteren wanneer er een klant binnen loopt.

1: Wat is de loop route van de klant?
2: Wat raakt men aan?
3: Wat gaan met passen of waar heeft men vragen over?
4: Bekijk in welke modus de klant zich bevind. is deze gehaast, rustig, verveeld?

5: Vraag of je ze ergens mee kunt helpen.
6: Waar zijn ze naar op zoek?
7: Wat is het bezoekers profiel? man/vrouw, leeftijd? 

Dit zijn allemaal punten die later van belang zijn. Hierop kun je namelijk je winkel anders gaan inrichting.

Wat een veel gemaakte fout is in winkels is dat producten te hoog staan, men ziet ze wel maar kan er niet bij. Iemand aanspreken kan soms vervelend zijn dus dan loopt men maar door. Zorg dat je producten altijd goed binnen bereik liggen.

Kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding:

Professionele winkelinrichting

Als voorbeeld. Wil je meer vrouwen aantrekken, dan plaats je gecentreerd voorin de winkel enkele kledingstukken met daarachter een rek met enkele sieraden.
De gedachten is dat deze vrouwen wat kleding zien waardoor zij een connectie hebben met je winkel en veel vrouwen kijken even naar wat sieraden.

Deze plaats je achter het schap, waardoor ze al in je winkel staan. De drempel om dan verder door te lopen en de rest te gaan bekijken is weg genomen.

Let er bijvoorbeeld ook op dat je geen actie producten op je kassa plaatst.
Want als men hier spulletjes uit gaat zoeken, vertragen zij het afrekenmoment.
Iedereen weet dat lange rijen een ergernis veroorzaken om iets af te rekenen.

In plaats daarvan kun je beter een platform in je winkel plaatsen met actie producten. Professioneel ingericht waardoor de actie geen goedkope uitstraling krijgt.Als je iets ziet wat als luxe gepresenteerd staat met een actie prijs, ben je sneller geneigd dit aan te kopen.

Less is More in een Professionele Winkelinrichting.

Veel mensen hebben de gedachten, hoe meer ik laat zien de groter de kans dat er iets gekocht wordt. Het is echter bewezen door onderzoekers dat teveel keuze ons een keuzestress oplevert.

Wanneer men in een winkel staat met keuzestress is de kans groot dat de keuze gemaakt wordt "Dan maar even niks te kopen" wat natuurlijk niet je beoogde resultaat is.

Less is more is dan ook onze gedachten. Liever presenteer je 3 items heel goed en duidelijk dan 25 producten op datzelfde oppervlakte.

Hieronder enkele voorbeelden van kleine productpresentaties voor een professionele winkelinrichtig.

Professionele winkelinrichting golfshop

Winkelinrichting Stofzuigers Professioneel

Door producten te presenteren op een platform met aantrekkelijke printen, geef je het product automatisch een luxere uitstraling en je realiseert met printen een sfeer voor de klant.

Zorg wel dat de producten tastbaar zijn. Als mag een klant wel twijfelen, of dit product gepakt mag worden of niet. Hierdoor realiseer je automatisch een trigger van "ik wil dat hebben"

Mocht u op zoek zijn naar meer advies over het professioneel inrichting van uw winkel? Stuur ons dan een bericht. Wij helpen u graag naar een verhoogde omzet door verbeterde inrichtingen.